Concerten in de St. Janskerk

Vocaal Ensemble Sola Re Sonare
Zondag 4 november 2018. Aanvang 14.30 uur
Het concert vindt plaats in de St. Jan, Nieuwstadskerksteeg 2 te Zutphen.
Voor meer informatie zie onderstaande flyer en de bijbehorende tekst.
JUBILEUMCONCERT ‘VOCAAL ENSEMBLE SOLA RE SONARE’

Vocaal Ensemble “Sola Re Sonare” uit Heemstede, onder leiding van Joop van Goozen uit Brummen, viert dit jaar het feit dat leden èn dirigent samen al 25 jaar genieten van prachtige muziek.

Om dit 25-jarig jubileum luister bij te zetten heeft het koor unaniem gekozen voor een Engels programma. Vanuit wensen van koorleden en nieuwe inbreng van de dirigent is een bloemlezing tot stand gekomen uit 500 jaar Engelse koorcultuur met muziek van o.a. Farrant, Purcell, Elgar, Britten, Tavener en Stanford onder de titel “Sing Ye Choirs”.

De luisteraar kan zo ervaren wat die Engelse koormuziek zo aantrekkelijk maakt. Door die hele periode van 500 jaar heen onderscheidt de Britse muziek zich namelijk door een grote mate van welluidendheid, met aanstekelijke melodieën en smeuïge harmonieën.

Wat betreft Benjamin Britten moge gezegd worden: zijn ‘Flowersongs’ die u zult horen, componeerde hij t.g.v. het 25-jarig huwelijk van een bevriend echtpaar, een muzikaal boeket dus. Deze symbolische geste is uiteraard zeer toepasselijk waar koor en dirigent al 25 jaar met elkaar optrekken. Over stoppen wordt dus ook niet gesproken, zijn er zelfs voorjaarsklanken te beluisteren, want voor ons koor is het nog lang geen herfst.

Wilbert Berendsen, stadsorganist van Doesburg, lardeert het geheel met improvisaties die een link leggen tussen de verschillende programmaonderdelen.