Nieuws

Vredesliederen concert door Stichting VoQ
Op zondag 14 januari 2017 om 15.30 uur zal het Zutphense projectkoor VoQ een concert verzorgen onder de titel SONGS for PEACE. Het programma is zeer de moeite waard. De toegang is gratis. Na afloop zal bij de uitgang een mogelijkheid zijn om een gave te geven ter dekking van de onkosten.Presentatieconcert BachWorkout: OP zondag 11 februari 2018.
Op zondag 11 februari om 16.00 uur is er een eindpresentatie in de St. Janskerk in Zutphen onder begeleiding van van Tulipa Consort. Een selectie van de deelnemers mag zich presenteren op deze slotpresentatie.MONUMENTENDAGEN ZUTPHEN

Tijdens de Open Monumentendagen 2016 werd Sint Jan de Doper of Nieuwstadskerk uitgeroepen tot Monument van het Jaar.
Reden daarvoor was dat de kerktoren dringend toe is aan renovatie. Ondanks het feit dat de binnenkant en een gedeelte van de kerk vrij recent gerestaureerd zijn, is het laatste onderhoud van de toren al weer dik 30 jaar geleden en heel hard nodig. Er groeien boompjes in de toren en de houtconstructies van de spits zijn dringend aan restauratie toe. Ook het leien dak is slecht en moet worden vervangen.
Het Open Monumentendag Comité Zutphen, de gemeente Zutphen en de Stichting Vrienden kerk Sint Jan de Doper en haar orgels hebben afgelopen jaar de handen ineen geslagen om samen sponsoren en fondsen te werven.

Start
Op zaterdag 9 september werd de start van de restauratie ingeluid door wethouder René Sueters.